Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, iktidarın anayasa değişikliğini gündeme getirmesinin ardından değerlendirmede bulundu. Anayasanın dokunulmazlığının tehdit altında olduğunu belirten Başkan Mutlu:” Anayasa politikacıların oy devşirme yeri değildir” dedi.

Halkın sesi olmaya devam eden Başkan Mutlu, bu defa da iktidarın anayasa değişikliği talebine ilişkin değerlendirmede bulundu. Anayasanın ilk dört maddesine kimsenin dokunamayacağını ifade eden Başkan Mutlu şunları söyledi:” Anayasa politikacıların oy devşirme yeri değildir!Aklı başında olan herkes, bu darbe ürünü 1982 Anayasası’nın değişmesini ister, istemelidir. Fakat bir yapıyı yıkarken yerine ne koyacağımızı toplumun bilmesi gerekir. Bir kere bu bir Anayasa. Herhangi bir yasa değil. Metin üzerinde fikir ve gönül birliği olması lazımdır. Sadece bir-iki partinin görüşü tüm toplumu kucaklamaz. Şu soruyu sormak herkesin hakkıdır: Önce birliğimizi sağlayacak, Devletimizi koruyacak, olmazsa olmaz maddeler nelerdir?Bunları bir sayın, dökün de nereye gidiyoruz, ne yapıyoruz anlayalım.

“İLK 4 MADDE BİZİM KUTSAL ÇİZGİMİZ”

Hep söylüyoruz. Yerli ve Milli Parti net, dürüst ve anlaşılır bir politikadan yanadır. Ağzı dili başka, beyninin arkası başka politikacı istemiyoruz. Herkes net fikrini ortaya koysun. İşte biz söylüyoruz: Her şeyi tartışalım, istişare edelim. Ama kimse Anayasa’nın ilk 4 Maddesini değiştirmeyi düşünmesin. Varlığımızın yegâne temeli olan bu 4 madde bizim için kırmızı çizgiden öte, kutsal çizgimizdir” dedi.